ΜΗ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΟΥΜΕΝΑ: Νέα δεδομένα στην τιμολόγηση των φαρμάκων

107

Νέα δεδομένα έχουν διαμορφωθεί στον τρόπο τιμολόγησης των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων (ΜΗΣΥΦΑ), τα οποία βγαίνουν εκτός διατίμησης. Το Υπουργείο Υγείας εξέδωσε τον δεύτερο κατάλογο με 55 “ενδεικτικές τιμές λιανικής πώλησης”, οι οποίες ωστόσο δεν είναι υποχρεωτικές για όσους διαθέτουν τα εν λόγω σκευάσματα.

Μεταξύ αυτών, περιλαμβάνονται τιμές πολύ γνωστών προϊόντων, όπως το αναγλητικό “Panadol Cold & Flu & Cough” με προτεινόμενη τιμή τα 5,99 ευρώ, η κρέμα “Lamisil” με τιμή 3,98 ευρώ και το φάρμακο του πεπτικού “Maalox Plus tab” με προτεινόμενη τιμή τα 2,01 ευρώ. Όπως αναφέρεται στη σχετική Υπουργική Απόφαση, οι παραγωγοί των φαρμάκων αυτών υποχρεούνται να αναγράφουν πάνω στην συσκευασία τη φράση “Ενδεικτική Τιμή Λιανικής Πώλησης”.

Για τα προϊόντα που έχουν παραχθεί και κυκλοφορούν ήδη στην αγορά, η αναγραφόμενη ως “λιανική τιμή” στις συσκευασίες θα ισχύει ως “ενδεικτική τιμή λιανικής πώλησης”. Στα μέσα Ιουλίου είχε εκδοθεί και άλλος κατάλογος, ο οποίος περιελάμβανε συνολικά 567 μη συνταγογραφούμενα φάρμακα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει