Τέλος στις απώλειες των τελευταίων ημερών με μικρά κέρδη

82

Σταθεροποιητικά κινήθηκε εχθες το Χρηματιστήριο Αθηνών καθ΄όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης με το γενικό δείκτη να καταγράφη τελικά μικρά κέρδη δίνοντας τέλος στις απώλειες των τελευταίων ημερών.

Σύμφωνα με τους τεχνικούς αναλυτές, η συμπεριφορά του Γενικού Δείκτη στην ζώνη των 810 μονάδων θα είναι καθοριστική για τη συνέχεια καθώς θεωρείται το κυριότερο ανάχωμα στην υποχώρηση από τα υψηλά έτους. Μια διάσπαση και κλείσιμο κάτω από την εν λόγω ζώνη θα αυξήσει σημαντικά τις πιθανότητες προσέγγισης της επόμενης στήριξης προς τις 760 μονάδες.

Εν τω μεταξύ στο στόχαστρο του SSM αναμένεται να μπουν τα υψηλά κεφαλαιακά “μαξιλάρια” των ελληνικών τραπεζών προκειμένου να χρησιμοποιηθούν ως ύστατο όπλο στη φαρέτρα για τη μείωση των “κόκκινων” δανείων. Οι πενιχρές επιδόσεις στην προσπάθεια των τραπεζών να κατεβάσουν τη στάθμη των δυσθεώρητων μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων τους και ο χρόνος που στερεύει για να επιτευχθεί έως το τέλος του 2019 η μείωση των NPEs κατά 40 δισ. ευρώ, έχουν δημιουργήσει “συναγερμό” στις εποπτικές αρχές και στις τράπεζες. Στο πλαίσιο αυτό, η “καμπάνα” για τις τελευταίες αναμένεται να χτυπήσει σύντομα, με ζητούμενο την επαύξηση των προσπαθειών με τη χρήση κάθε δυνατού μέσου ώστε να καλυφθεί ο χαμένος χρόνος και να επιτευχθεί ο τελικός στόχος για τα “κόκκινα” δάνεια.

Στις διεθνείς αγορές Μικρή πτώση σημειώνουν οι αμερικανικές μετοχές την Παρασκευή, μετά τα στοιχεία για το ΑΕΠ και ενώ οι μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες ακολουθούν χαμηλότερα την Amazon. Η πτώση στη Wall Street συμπαρασέρνει και τα ευρωπαικά χρηματιστήρια που καταγράφουν απώλειες.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο υποχωρεί έναντι του ευρώ ενώ στα εμπορεύματα το πετρέλαιο πλησιάζει ξανά τα 50 δολάρια.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει