Τελειώνει το φεστιβάλ

421

Στις Βασιλειές θα πέσει η αυλαία του φετινού 3ο  φεστιβάλ προβολής και προώθησης  τοπικών προϊόντων «Εκτός Πόλης»  του Δήμου Ηρακλείου. Το Σαββατοκύριακο 29-30 Ιουλίου ολοκληρώνεται το φεστιβάλ που διοργανώνει η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Πολιτισμού, Περιβάλλοντος, Κοινωνικής Πρόνοιας Ηρακλείου. Στο τρίτο και τελευταίο φεστιβάλ «Εκτός Πόλης» για το καλοκαίρι του 2017 συμμετέχουν οι Βασιλειές. Το πρόγραμμα συμπεριλαμβάνει εκδηλώσεις και δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους, ενώ αναδεικνύει το ισχυρό και έμπειρο ανθρώπινο δυναμικό που ζει στην ενδοχώρα, τους σημαντικούς  φυσικούς πόρους αλλά και μια σπουδαία πολιτισμική κληρονομιά.

Το πρόγραμμα του φεστιβάλ «Εκτός Πόλης» έχει ως εξής:  Σάββατο 29 Ιουλίου 2017 – Βασιλειές

Καλλιτεχνικές Εκδηλώσεις: 19:00 Εγκαίνια Πλατείας Δωροθέου ιερομόναχου. 21:30 Συναυλία έντεχνης μουσικής με τον Γιάννη Κασσωτάκη. Πιάνο –κανονάκι – τραγούδι Μανώλης Κανακάκης. Πνευστά – τραγούδι Αλέξανδρος Κανακάκης. Κρουστά – τραγούδι Έφη Μαστορίδη. Τύμπανα Γιάννης Πρατικάκης. 22:30 Γλέντι με ρεμπέτικα, νησιώτικα και κρητικά τραγούδια με τους: Σταύρο Μαραγκουδάκη – λύρα, Στέλιο Ζερβο – μπουζούκι, Στέλιο Συκάκη – λαούτο.

Κυριακή 30 Ιουλίου 2017 – Βασιλειές: Καλλιτεχνικές Εκδηλώσεις: 19:00 Παιδικός Αγώνας Δρόμου. 20:00 Κρητικές μελωδίες με το Στέφανο Μεσσαριτάκη. Σε συνεργασία με την φιλόλογο κ. Μαρία Φραγκιαδάκη θα ακουστούν μαντινάδες και αποσπάσματα από τον Ερωτόκριτο. 20:30 Παράσταση Καραγκιόζη με τους Δ. Λάλα και Δ. Τζαμούση. 21:30 Μουσικό πρόγραμμα με παλιό λαϊκό και ρεμπέτικο τραγούδι από το συγκρότημα  με τους : Γιώργο Σηφάκη – τραγούδι, Λιλή Μαργιόλα – τραγούδι, Γιώργο Παναγόπουλο – μπουζούκι, Δημήτρη Παναγόπουλο – πλήκτρα- αρμόνιο.

Βιωματικές Δράσεις

Υφαντική Τέχνη από την κ. Βασιλική Μεσσαριτάκη.

Η τέχνη της ζωγραφικής από Ελένη Βογιατζάκη, Καίτη Γούναρη- Αλεξοπούλου, Βασίλη Γρατσία.  Η τέχνη της Αγιογραφίας από την κ. Αντωνία Χρονιάρη. Ντεκουπάζ από τις κ. Ευαγγελία Φανουράκη και Άννα Κτιστάκη. Κατασκευή κοσμημάτων από κ. Νίκη Φλουρή και Γεωργία Μάνωλα. Παρουσίαση πλεκτών κατασκευών από την κ. Φιλία Ψημοπούλου. Παραδοσιακό ψήσιμο αντικριστού αρνιού  από τον κ. Γρηγόρη Δαμοβολίτη (πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίου Βλάσση). Μινωική Άθληση- Γυμναστική – Ίαση με την κ. Καλλιόπη Γραμματικάκη.

Εκθέσεις

Έκθεση από Ελένη Βογιατζάκη, Καίτη Γούναρη- Αλεξοπούλου, Βασίλη Γρατσία. Έκθεση φωτογραφίας από τον κ. Παντελή Ζωάκη.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει