Ελλείψεις στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία

179

Στις μεγάλες ελλείψεις που υπάρχουν σε ιατροδικαστές αναφέρονται με ερώτησή τους  προς τα Υπουργεία Δικαιοσύνης, Υγείας και Παιδείας ο γραμματέας της Κ.Ο. Δημοκρατικής Συμπαράταξης και βουλευτής Ηρακλείου, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου,  μαζί με τους βουλευτές κ.κ. Ε. Χριστοφιλοπούλου και Θ. Παπαθεοδώρου.

Οι βουλευτές στην ερώτησή τους τονίζουν ότι σύμφωνα  με την Ελληνική Ιατροδικαστική Εταιρεία σε όλο το ΕΣΥ υπηρετούν μόλις 2 μόνιμοι και 11 συμβασιούχοι ιατροδικαστές, ενώ συνολικά καλύπτονται με ιατροδικαστή μόλις 21 από τους 51 νομούς της χώρας.

Συνέπεια όλων των παραπάνω είναι η πολύ μεγάλη ταλαιπωρία οικογενειών που υποχρεώνονται να μετακινούνται σε αποστάσεις πολλών χιλιομέτρων σε όλη τη χώρα προκειμένου οι σοροί να υποβληθούν σε νεκροψία – νεκροτομή.

Επιπλέον αναφέρουν ότι  το γεγονός ότι εδώ και πολλά χρόνια δεν έχουν γίνει προσλήψεις ιατροδικαστών, παρότι οι σχετικές υποδομές υπάρχουν στα νοσοκομεία, λειτουργεί αποτρεπτικά για τους νέους γιατρούς να επιλέξουν την εν λόγω ειδικότητα.

Οι τρεις βουλευτές ρωτούν:

«Είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης η κάλυψη των κενών θέσεων των ιατροδικαστών στις Ιατροδικαστικές Υπηρεσίες, στο ΕΣΥ και στις Ιατρικές Σχολές;

Σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε ώστε να σταματήσει η μεγάλη ταλαιπωρία των οικογενειών που υποχρεώνονται να μετακινούνται σε αποστάσεις πολλών χιλιομέτρων προκειμένου οι σοροί να υποβληθούν σε νεκροψία – νεκροτομή;».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει