Σημαντικές απώλειες στο ΧΑ

145

Οι πωλητές είχαν τον πρώτο λόγο χθες στο Χρηματιστήριο Αθηνών από την αρχή της συνεδρίασης, και εντείνοντας τις επιθετικές τους διαθέσεις μετά το πρώτο τρίωρο της διαπραγμάτευσης οδήγησαν τον Γενικό Δείκτη σε ισχυρή διόρθωση στις 830 μονάδες με τις τραπεζικές μετοχές να καταγράφουν ελεύθερη πτώση.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης έχασε το “ψυχολογικό” επίπεδο των 840 μονάδων και φλερτάρει πλέον με τις 830, κλείνοντας στις 830,21 μονάδες με πτώση 1,52%, με το χαμηλό ημέρας να διαμορφώνεται στις 824,53 μονάδες με πτώση 1,84%, ενώ ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 74,7 εκατ. ευρώ και τον όγκο να ανέρχεται στα 133,1 εκατ. τεμάχια.

Η πορεία του Γ.Δ. αυτή την εβδομάδα προκαλεί προβληματισμό για την συνέχεια ενώ μεγαλύτερο “πονοκέφαλο” προκαλεί η πορεία του τραπεζικού κλάδου ο οποίος έχει βρεθεί και πάλι στο στόχαστρο μετά και τις προειδοποιήσεις του ΔΝΤ στην έκθεση βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους και τις πιθανές πιέσεις που θα ασκήσει στα πλαίσια της γ’ αξιολόγησης, και ο οποίος αποτελεί το “κλειδί” για την επιστροφή της ανοδικής τάσης.

Η έκδοση τους 5ετούς ομολόγου αποδείχθηκε ανίκανη να δώσει το έναυσμα για μία νέα ανοδική κίνηση, ενώ οι επιφυλακτικές διαθέσεις των επενδυτών απέναντι στην έξοδο της Ελλάδας στις αγορές οι οποίες φάνηκαν στις χαμηλές (σε σχέση με την έκδοση του 2014) προσφορές, οφείλονται στο ακόμη ανησυχητικό τοπίο γύρω από την Ελλάδα, η οποία παραμένει σε ένα βουνό χρέους που ακόμη περιμένει την ελάφρυνσή του.

Ήπιες μεταβολές κατέγραψαν τα κυριότερα ευρωπαϊκά και διεθνή χρηματιστήρια, με την προσοχή των επενδυτών στραμμένη στη Fed και ενώ παραμένουν στο επίκεντρο οι ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων. Σταθεροποιητικά το ευρώ έναντι του δολαρίου.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει