Γ’ ΕΘΝΙΚΗ: Στις 17/9 η έναρξη – Με μπαράζ η άνοδος

2,951

Βγήκε η προκήρυξη της Γ’ Εθνικής της περιόδου 2017-18 με το πρωτάθλημα να ξεκινάει την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου και τις ομάδες να έχουν δικαίωμα να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι τις 14 Αυγούστου.

Η διαφοροποίηση, ωστόσο, στο νέο πρωτάθλημα έγκειται στο ότι η άνοδος θα κρίνεται μέσα από αγώνες μπαράζ. Το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε 8 ομίλους ανάλογα με τα γεωγραφικά κριτήρια(ο καταρτισμός θα γίνει αργότερα) και μετά το τέλος της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος θα διεξαχθεί «ειδικό πρωτάθλημα» για τον προβιβασμό των Ομάδων στη Β’ Εθνική για την περίοδο 2018 – 2019 με τους εξής όρους:

α. θα πάρουν μέρος σε αυτό οι πρώτες Ομάδες της τελικής βαθμολογικής κατάταξης της κανονικής περιόδου κάθε Ομίλου. Συνολικά θα πάρουν μέρος οχτώ (8) ομάδες.

β. Θα σχηματιστούν δύο (2) Όμιλοι των τεσσάρων (4) ομάδων, ο καθένας ως εξής:

Ο ένας Όμιλος θα απαρτίζεται από τις πρώτες Ομάδες της τελικής βαθμολογικής κατάταξης της κανονικής περιόδου των 1ου,2ου,3ου και 4ου Ομίλων και ο άλλος Όμιλος αντίστοιχα από τις πρώτες ομάδες των 5ου,6ου,7ου και 8ου Ομίλων.

γ. Οι αγώνες που θα διεξαχθούν θα είναι διπλοί (εντός – εκτός έδρας). Συνολικά θα διεξαχθούν έξι (6) αγωνιστικές σε κάθε Όμιλο.

δ. Οι δύο πρώτες ομάδες της τελικής βαθμολογικής κατάταξης κάθε Ομίλου θα προβιβαστούν στη Football League. Συνολικά θα προβιβαστούν τέσσερις (4) ομάδες.

ε. Οι υπόλοιπες ομάδες του «ειδικού πρωταθλήματος» θα παραμείνουν στη Γ’ Εθνική κατηγορία για την περίοδο 2018 – 2019.

Σε ό,τι αφορά τον αριθμό των ομάδων, συνολικός και ανά Όμιλο, που θα υποβιβαστούν, στο τέλος της περιόδου, στα πρωταθλήματα ευθύνης των ΕΠΣ, θα αποφασιστεί από την Ε.Π.Ο. μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης των Δηλώσεων Συμμετοχής.

Από την αγωνιστική περίοδο 2017 – 2018 και μετέπειτα όλες οι προβιβαζόμενες στη Β’ Εθνική ομάδες θα πρέπει να πληρούν στο ακέραιο τα ειδικά κριτήρια και τις προβλέψεις του Κανονισμού Αδειοδότησης ομάδων για τη συγκεκριμένη κατηγορία ομάδων, όπως θα ισχύουν.

Ο έλεγχος των κριτηρίων και η τελική κρίση ανήκουν στο Τμήμα Αδειοδότησης των ομάδων και στα όργανά του.

Τέλος, από το τοπικό θα ανέβουν οι πενήντα τρεις (53) πρωταθλήτριες ομάδες των Ε.Π.Σ. και οι τρεις (3) Δευτεραθλήτριες Ομάδες των ιδρυτριών Ενώσεων, δηλαδή συνολικά πενήντα έξι (56) ομάδες.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει