Ενταση πάλι με τον “Ρουβίκωνα”

162

Ένταση επικράτησε χθες το μεσημέρι στο περιστύλιο της Βουλής όταν τα μέλη της αναρχικής ομάδας “Ρουβίκωνας” κατέφθασαν στον χώρο από την ανατολική πλευρά του κτιρίου και πέταξαν “τρικάκια” ενώ φώναζαν συνθήματα.

Πολλοί από τους εργαζόμενους της Βουλής και τους δημοσιογράφους… έτρεξαν να κρυφτούν στο κτίριο, ενώ τα μέλη του Ρουβίκωνα έσπασαν τα μέτρα φύλαξης της Βουλής. Οι αστυνομικοί της φρουράς του κοινοβουλίου πρόλαβαν και έκλεισαν τη σιδερένια πόρτα για να μην εισέλθουν και στο κτήριο της Βουλής.

Τα μέλη του “Ρουβίκωνα” ήταν 17, μεταξύ των οποίων 15 άνδρες και 2 γυναίκες. Σύμφωνα με πληροφορίες τα μέλη της αναρχικής ομάδας Ρουβίκωνα κατάφεραν και πέρασαν στον περίβολο της Βουλής των Ελλήνων, όταν σηκώθηκε η μπάρα της εισόδου της Βασ. Σοφίας προκειμένου να εισέλθει ένα αυτοκίνητο που μετέφερε βουλευτή.

Τότε οι ακτιβιστές του Ρουβίκωνα μπήκαν τρέχοντας και παράλληλα με το αυτοκίνητο στο προαύλιο και κατευθύνθηκαν στην ανατολική είσοδο του κτηρίου, που χρησιμοποιείται κατά κύριο λόγο για την είσοδο βουλευτών και εργαζομένων στη Βουλή και συνήθως υπάρχουν οι κάμερες των τηλεοπτικών σταθμών για τις ανάγκες του κοινοβουλευτικού και πολιτικού ρεπορτάζ.

Κατόπιν συνεννόησης του Προεδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση και του αναπληρωτή υπουργού Δημ. Τάξης, Νίκου Τόσκα, τα μέλη του Ρουβίκωνα αφέθηκαν ελεύθερα αφού πρώτα κρατήθηκαν τα στοιχεία τους.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει