Εγκαινιάστηκαν οι νέες εγκαταστάσεις του Ο.Ι. Ηρακλείου

ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΗΣ ΑΜΜΟΥΔΑΡΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΚΑΚΛΑΜΑΝΑΚΗ, ΠΑΡΑΓΟΝΤΩΝ ΤΗΣ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑΣ ΚΑΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ

1,191

Με μία σεμνή τελετή, ο Όμιλος Ιστιοσανίδας Ηρακλείου, εγκαινίασε τις νέες του αθλητικές εγκαταστάσεις, στις εκβολές του Αλμυρού ποταμού στην παραλία της Αμμουδάρας του Δήμου Μαλεβιζίου. Τα εγκαίνια έγιναν παρουσία των μελών και των φίλων του Ομίλου, εκπροσωπών των τοπικών αρχών, του μέλους του Δ.Σ. της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας Γιώργου Παπαστεφάνου, του Ολυμπιονίκη Νίκου Κακλαμανάκη, καθώς και του εκπροσώπου του ΕΟΤ κ. Αγγελάκη.

Μετά την τέλεση του αγιασμού, ο πρόεδρος του ΔΣ Μανώλης Μαραυγάκης υπογράμμισε τις προσπάθειες που έχουν γίνει όλα αυτά τα χρόνια, ώστε ο Ο.Ι.Η. να αποτελέσει πόλο έλξης διάδοσης του αθλήματος της ιστιοσανίδας ιδιαίτερα για τα νέα παιδιά και η παραλία της Αμμουδάρας να γίνει ένα τοπόσημο του παγκόσμιου σερφ, χάρη στις εξαιρετικές συνθήκες που προσφέρει για το άθλημα. Επεσήμανε τη μακρά ιστορία του Ομίλου που ιδρύθηκε το 1988 και που έχει ιδιαίτερη παρουσία στο χώρο με ενεργούς αθλητές και πολλές διοργανώσεις στο ενεργητικό του. Υπενθύμισε ότι το Ευρωπαϊκό του 1994, που έγινε στον κόλπο της Αμμουδάρας, αποτέλεσε το εφαλτήριο του Νίκου Κακλαμανάκη για την κορυφή και ο οποίος αποτελεί πρότυπο αθλητή και παράδειγμα για όλους.

Τέλος, ευχαρίστησε όλους που συνεισέφεραν για την υλοποίηση αυτού του έργου.

Στη συνέχεια ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, κ. Παπαστεφάνου, αφού ευχαρίστησε τον πρόεδρο για την πρόσκληση, εξήρε τις δυνατότητες των εγκαταστάσεων και του Ομίλου, αλλά κυρίως του θαλασσίου περιβάλλοντος, που παρέχει τον πλέον κατάλληλο στίβο για το άθλημα. Επίσης, εκδήλωσε την αμέριστη συμπαράσταση της Ομοσπονδίας και του προέδρου – ο οποίος λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν μπόρεσε να παρευρεθεί – σε όλες τις προσπάθειες του Ομίλου, ενώ παραχώρησε ευγενικά την τιμητική θέση του για την κοπή της κορδέλας στον Νίκο Κακλαμανάκη, που την αποδέχτηκε με χαρά. Ο μεγάλος μας αθλητής εξέφρασε τη συγκίνησή του, να βρίσκεται στο ίδιο μέρος, όπου περίπου 25 χρόνια πριν έφτασε χάραμα από το πλοίο της γραμμής αναζητώντας ένα μέρος να ξεκουραστεί πριν τον αγώνα και αυτό ήταν οι τότε εγκαταστάσεις του Ο.Ι.Η. για να μπορέσει λίγες ώρες αργότερα να υλοποιήσει μία από τις πρώτες επιτυχίες της καριέρας του.

Επεσήμανε την τύχη αυτής της χώρας να έχει την ευλογία της θάλασσας και ιδιαίτερα του Αιγαίου Πελάγους, που προσφέρει έναν από τους καλύτερους στίβους στον κόσμο για ένα άθλημα που παρεξηγημένα κατατάσσεται στα ακριβά σπορ, ενώ με τις συνθήκες της Ελλάδας ισχύει ακριβώς το αντίθετο και ότι θα πρέπει να δημιουργηθούν παντού οι κατάλληλες υποδομές για νέους αθλητές και αθλήτριες με προσπάθεια και υπερπηδώντας τις όποιες δυσκολίες. Τέλος, αναφέροντας τη μοναδική αυτή σχέση που έχει αναπτύξει ο λαός μας με τη θάλασσα, από τα βάθη των αιώνων, υπενθύμισε σε όλους ότι «τη θάλασσα αν την σέβεσαι σε αγκαλιάζει, αν τη φοβάσαι σε διώχνει» και εγκαινίασε μαζί με τον εκπρόσωπο της Ε.Ι.Ο τις εγκαταστάσεις του Ομίλου.

Τέλος, η δημοτική σύμβουλος Μαλεβιζίου Εύη Αποστολάκη, υπογράμμισε ότι τέτοιες προσπάθειες θα ωφελήσουν την περιοχή, τόσο τουριστικά όσο και αθλητικά.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει