ΠΑΤΡΙΣ
Πηγή: Εφημερίδα Πατρίς (http://www.patris.gr/)
Συντάκτης άρθρου: Πατρίς (Email: patris@patris.gr)
Κατηγορία άρθρου: Προεκτάσεις
Hμ/νία - Ώρα: 13/3/2015, 18:31

Ο βασιλιάς είναι γυμνός!


Της ‘Αννας Νικολαΐδου*

Έκπληκτοι λοιπόν οι Ευρωπαίοι και εν εξάλλω οι Γερμανοί με την σύσσωμη αποδοχή από το Ελληνικό Κοινοβούλιο της διεκδίκησης της Ελλάδας, εν έτει 2015 ,των γερμανικών αποζημιώσεων για τα θύματα της θηριωδίας των ΝΑΖΙ στη χώρα αλλά και του κατοχικού δανείου. Μιλάμε για ποσό ίσο και κατά τι μεγαλύτερο του συνόλου του χρέους της Ελλάδας !

Η έκπληξη οφείλεται στην επανάπαυση των βολεμένων της Ευρώπης την στιγμή που - δεν είναι και λίγο πράγμα- μέσα από τα ταμπλόιντ των Χρηματιστηρίων πετάγεται η Ιστορία στις πιο δραματικές της στιγμές!

Εξάλλου στο Βερολίνο τόσους πονοκεφάλους είχε η φραου Μερκελ , αυτό της έλειπε τώρα!

Πίστευε ότι όλα τα είχε τακτοποιήσει και όδευε προς μια νέα κατάκτηση της γηραιάς ηπείρου με οικονομικούς όρους τούτη την φορά!

Πάνω που είχε πείσει και τις ομόδοξες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις ότι τα προγράμματα δημοσιονομικής σταθερότητας είναι το ελιξίριο της προόδου !

Ποιας προόδου; Των αριθμών βεβαίως διότι σε επίπεδο ιδεών ποια είναι η πρόταση της Ευρώπης; Η Αλληλεγγύη με όρους υποτέλειας; Η τέλεση ομοφυλόφιλων γάμων; Η νομιμοποίηση του κόμματος των παιδόφιλων (αν είναι δυνατόν!) στην Ολλανδία!

Τι;

Φτώχεια καταραμένη σε πνευματικό επίπεδο!

Και ξαφνικά η Ελλάδα αλλάζει την ατζέντα!

Μιλάει μια γλώσσα που μοιάζει ακατανόητη στις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις αλλά όχι τόσο ακατανόητη στους ευρωπαϊκούς λαούς!

Και δεν είναι εκκεντρικότητα, ούτε ανοησία αυτός ο λόγος που ακούγεται!

Η Ελλάδα τολμά να ψελλίσει μόνη αυτή -επί του παρόντος - το νέο, το καινοφανές!

Η Ελλάδα, φίλοι Ευρωπαίοι γίνεται επαναστατικό υποκείμενο από την ώρα και την στιγμή που οι πολιτικές της Ευρώπης την έχουν καταδικάσει σε μια σισύφεια προσπάθεια οικονομικής - υποτίθεται-ανάκαμψης η οποία δεν είναι ορατή ούτε από τα παιδιά των παιδιών μας!

Στο πασίγνωστο παραμύθι ‘’τα ρούχα του Βασιλιά” κανείς δεν παρατηρεί ότι ο Βασιλιάς είναι γυμνός -τους είχε πείσει η τηλεόραση ότι φορούσε ρούχα; (sic) την στιγμή που με ξεκάθαρη ματιά ένα παιδάκι θα φωνάξει :’’Ο Βασιλιάς είναι γυμνός”!

Στην σημερινή Ευρώπη το παιδάκι του παραμυθιού είναι η Ελλάδα που όταν της δείχνουν το δέντρο αυτή επιμένει να βλέπει το δάσος ,όταν της μιλούν με νούμερα απαντά με πανάρχαιες ανθρώπινες αξίες και όταν της κουνούν το δάκτυλο απαντά με την ιστορική μνήμη των ανθρώπων της!

Θα μου πείτε “παραμύθια!”

Ο πολιτικός ρεαλισμός θέλει υπολογισμούς και στρατηγικές!

Ναι, σωστά! Η πολιτική όταν δεν θέλει την αλλαγή επικαλείται τον ρεαλισμό!

Η Πολιτική όμως που είναι εργαλείο μετασχηματισμού της κοινωνίας και καλυτέρευσης της ζωής των ανθρώπων έχει ανάγκη από μια αλήθεια μεγαλύτερη από τον ρεαλισμό!

‘’Και τι είναι πιο αληθινό απ’ την αλήθεια;’’ ρωτά ο Νίκος Καζαντζάκης στην “Αναφορά στον Γκρέκο’’ για ν’ απαντήσει :’’Το Παραμύθι!”

Οι λαοί φτιάχνουν την Ιστορία του κόσμου μέσα από την αγωνία τους ,τους μύθους τους και την προσδοκία μιας εξανθρωπισμένης ανθρωπότητας.

Δεν είμαστε μόνοι σ’ αυτή την Ευρώπη! Το ρολόι του χρόνου χτυπά τικ τακ τικ τακ! Ακολουθεί η Ισπανία με τους Podemos ,η Ιταλία, η Γαλλία μέχρι την καρδιά του Βερολίνου , η Ευρώπη αλλάζει !Η ζωή τραβάει την ανηφόρα!

* Η Άννα Νικολαΐδου είναι οικονομολόγος και λογοτέχνιδα

nikolaidou.anna2@gmail.com
Έχει διαβαστεί 1 φορές .
Πνευματικά Δικαιώματα 1998 - 2002 © Εκδόσεις Α. Μυκωνιάτη Α.Ε.