ΠΑΤΡΙΣ
Πηγή: Εφημερίδα Πατρίς (http://www.patris.gr/)
Συντάκτης άρθρου: Πατρίς (Email: patris@patris.gr)
Κατηγορία άρθρου: Yγεία
Hμ/νία - Ώρα: 12/8/2013, 16:17

Αυξάνουν το εξέταστρο στα δημόσια νοσοκομεία
Αύξηση του εξέταστρου στο νοσοκομείο που τώρα είναι στα 5 ευρώ, αλλά και αλλαγές στον τρόπο εισαγωγής των ασθενών στο χειρουργείο αφού για το αν χρειάζονται επέμβαση θα αποφασίζουν οι ιδιώτες γιατροί, σχεδιάζει το Υπουργείο Υγείας.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μέσα στο 2014, το εξέταστρο θα αυξηθεί, παρά τις διαβεβαιώσεις του υπουργείου Υγείας για το αντίθετο αν δεν αποδώσουν τα υπόλοιπα μέτρα για την εξοικονόμηση πόρων για την υγεία.

Εντωμεταξύ, το Υπουργείο αλλάζει και τις διαδικασίες εισαγωγής για επέμβαση, αφού οι ασθενείς θα πρέπει να εξετάζονται εκτός από τον θεράποντα γιατρό τους και από ιδιώτη γιατρο που σύμφωνα με το Ιατροπεδια θα πηγαίνει μέσω ιδιωτικών εταιρειών για να πραγματοποιήσει τον κλινικό έλεγχο στο νοσοκομείο.

Σε πρώτη φάση το νέο σύστημα που προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης αναμένεται να εφαρμοσθεί στον ιδιωτικό τομέα όπου ήδη βέβαια εφαρμόζεται από τις ασφαλιστικές εταιρείες. Αμέσως μετά θα ακολουθήσουν και τα δημόσια νοσοκομεία.

Οι ιδιωτικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται και στη χώρα μας κατά τη γενική πρακτική δημιουργούν το δικό τους χώρο μέσα στο νοσοκομείο. Εκεί εγκαθιστούν δικούς τους ιατρούς οι οποίοι καλούνται να ελέγξουν τους ασθενείς από τι νοσήματα πάσχουν και τι διαδικασία πρέπει να ακολουθήσουν.

Με βάση τις διευκρινίσεις από το Υπουργείο Υγείας έστω κι αν υπάρχει διαφορετική άποψη του θεράποντος ιατρού με τον ελεγκτή, ο ασθενής δεν επιβαρύνεται καθώς ακολουθεί κανονικά όλη την ιατρική διαδικασία που έχει προσδιορισθεί από τον θεράποντα ιατρό.

Ωστόσο ο άρρωστος θα κληθεί να εξετασθεί εις διπλούν τόσο από τον δικό του γιατρό όσο και από τον ελεγκτή. Μάλιστα ο έλεγχος γίνεται τόσο κατά την εισαγωγή όσο και κατά το εξιτήριο.

Αλλαγές και

στην πρωτοβάθμια περίθαλψη

Το Υπουργείο Υγείας, προχωράει σε αλλαγές και στην πρωτοβάθμια περίθαλψη.

Ο κ. Γεωργιάδης συνέστησε ομάδα εργασίας, υπό τον επίκουρο καθηγητή Πολιτικής Υγείας κ. Κυριάκο Σουλιώτη.

Η επιτροπή αναμένεται να παραδώσει το πόρισμά της στον υπουργό Υγείας τον προσεχή Ιανουάριο. Έργο της θα είναι η αξιολόγηση της υφιστάμενης κατάστασης και των σχεδίων μεταρρύθμισης.

Με βάση τα παραπάνω, η ομάδα θα διαμορφώσει τεκμηριωμένη πρόταση για την ολοκλήρωση του συστήματος της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.
Έχει διαβαστεί 1 φορές .
Πνευματικά Δικαιώματα 1998 - 2002 © Εκδόσεις Α. Μυκωνιάτη Α.Ε.