| Περιεχόμενα |
 |
Κρήτη |
 |
Ελλάδα/Κόσμος |
 |
Αθλητισμός |
 |
Πολιτισμός & Διασκέδαση |
 |
Επιστήμη & Τεχνολογία |
 |
Εκπαίδευση |
 |
Οικονομία |
 |
Ύπαιθρος |
 |
Προεκτάσεις |
 |
Πληροφορίες |
 |
Υπηρεσίες |
 |
Αφιερώματα |
 |
Pets Life - Κατοικίδια |
 Ψηφοφορία
|
 |
|
ΛΟΪΝΤ ΛΙΣΛΕΒΑΝΤ - Νορβηγός στη νοοτροπία, Έλληνας στο χαρακτήρα
O 41xρονος παίκτης - προπονητής του “Αθλόπολις” μιλάειγια την καριέρα του και τη ζωή του έχοντας “ριζώσει” πλέον στην Κρήτη
“Mετάνιωσα που έφυγα από τον ΟΦΗ το 1990.
Θα μπορούσα να είχα κάνει περισσότερα πράγματα”
Όταν το 1989 ο 20χρονος τότε Λόιντ Λίσλεβαντ άφηνε τη Νορβηγική Βίνταχ για να συνεχίσει την καριέρα του στον ΟΦΗ κάνοντας το πρώτο μεγάλο βήμα στην καριέρα του, δε φανταζόταν ότι ο επόμενος ποδοσφαιρικός του «σταθμός» θα εξελισσόταν σε προορισμό ζωής.
Ο Νορβηγός έμεινε μόλις ένα χρόνο στην ομάδα, αλλά αυτό το διάστημα ήταν αρκετό για να «ριζώσει» στην Κρήτη με την οποία έχει αποκτήσει πλέον μόνιμους δεσμούς. Έχοντας δημιουργήσει οικογένεια εδώ, το νησί δεν αποτέλεσε μια «στάση» στη διάρκεια της καριέρας του, αλλά το «λιμάνι» στο οποίο αγκυροβόλησε. Όπως ο ίδιος πάντως δηλώνει δεν έχει αφομοιωθεί πλήρως από τον εγχώριο τρόπο ζωής καθώς παραμένει …συνεπής και τυπικός όμως από την άλλη η καθημερινή επαφή με τους Κρητικούς έχει επιδράσει στο χαρακτήρα του κάνοντας τον πιο ανοιχτό, και Έλληνα κατά το …ήμισυ.
«Μερικές φορές μέσα μου υπερισχύει ο Νορβηγός, άλλοτε πάλι ο Έλληνας. Έχω μάθει από μικρός να είμαι τυπικός και να έχω πρόγραμμα στη ζωή μου. Εδώ ο περισσότερος κόσμος κοιτάει το σήμερα και αφήνει τα πιο πολλά πράγματα στην τύχη. Από την άλλη έχω γίνει πιο ανοιχτός χαρακτήρας και πιο εύκολος στην παρέα. Όταν είχα πρωτοέρθει εδώ ήμουν κλεισμένος στον εαυτό μου κάτι που τώρα δεν ισχύει. Αν υπήρχε η κατάλληλη νοοτροπία και στους ανθρώπους και στο κρατικό σύστημα η Ελλάδα και η Κρήτη θα ήταν το καλύτερο μέρος του κόσμου. Μόνο να υπήρχε μεγαλύτερη ασφάλεια. Να μην είχες την αίσθηση ότι αν δεν πάνε καλά τα πράγματα για σένα μπορεί να έχεις πρόβλημα επιβίωσης».
Ξετυλίγοντας το «κουβάρι» των αναμνήσεων ο Λίσλεβαντ θυμάται τη μεταγραφή του στον ΟΦΗ σε μια περίοδο ακμής για την κρητική ομάδα.
«Στον ΟΦΗ ήρθα τον Δεκέμβριο του 1989. Θυμάμαι ότι είχε έρθει ο κύριος Καζανάκης στη Νορβηγία και είχε κλείσει τη μεταγραφή. Ήμουν πολύ τυχερός γιατί βρέθηκα σε μια ομάδα με πολύ καλή φουρνιά παικτών όπως οι Ίσις, Βέρα, Νιόπλιας, Γκουλής, Σηφάκης, Πατεμτζής. Έμαθα πολλά πράγματα απ’ αυτούς. Πριν από κάθε αγώνα έβλεπες στα πρόσωπα τους ότι θα κερδίσουν».
Ο ίδιος δηλώνει ωστόσο μετανιωμένος για την απόφαση που πήρε ένα χρόνο αργότερα να αποχωρήσει από την ομάδα.
«Μετά από ένα χρόνο με ζήτησε η Σταρτ από τη Νορβηγία και επέλεξα να φύγω. Το μετάνιωσα. Θα μπορούσα να είχα κάνει περισσότερα πράγματα εδώ».
Ό,τι πιο πολύτιμο έχει αποκτήσει στη ζωή του ο …Νορβηγοκρητικός είναι η οικογένειά του. Η γυναίκα του Μαρίνα και τα δυο του παιδιά Βανέσα και Στέφανος, που έπεσαν κάτω από τη «μηλιά» και επέλεξαν να ασχοληθούν με τον αθλητισμό.
«Χαίρομαι που και τα δυο μου παιδιά ασχολούνται με τον αθλητισμό. Αποκτούν πειθαρχία από μικρά και απομακρύνονται από πράγματα που φοβόμαστε εμείς οι γονείς. Δεν τα πίεσα να το κάνουν. Η Βανέσα είχε κλίση από μικρή και παλιότερα είχε ασχοληθεί με το τένις και το στίβο. Τώρα παίζει βόλεϊ στη ΓΕΗ, ενώ ο Στέφανος είναι για δεύτερο χρόνο… ποδοσφαιριστής στο Αθλόπολις».
Αν και 41 ετών ο Λόιντ Λίσλεβαντ δεν έχει «κρεμάσει» ακόμα τα παπούτσια του συνεχίζοντας να αγωνίζεται στα γήπεδα με το Αθλόπολις, με το νέο στοιχείο να είναι ωστόσο εδώ και 3 χρόνια αυτό του τεχνικού που όπως τονίζει προέκυψε φυσιολογικά.
«Η προπονητική ήρθε φυσιολογικά στη ζωή μου γιατί ήμουν στο χώρο και το ποδόσφαιρο για μένα είναι τρόπος ζωής. Μπορώ να μιλάω ώρες γι’ αυτό. Δεν είναι τυχαίο ότι το ποδόσφαιρο είναι το καλύτερο άθλημα στον κόσμο. Σου δίνει χαρές και λύπες και σε μαθαίνει πώς να χειρίζεσαι δύσκολες στιγμές. Είναι σημαντικό να υπάρχουν κι αυτές».
Προσοχή! Αυτό το άρθρο έχει συνέχειες ...
Παρακαλώ χρησιμοποιείστε τα παρακάτω links για να τις διαβάσετε.
|
|
 |
 Αναζήτηση
Αναζήτηση στις ειδήσεις του patris.gr
 Σχετικά Forums
|