ΠΑΤΡΙΣ :: Εκπαίδευση :: Στήλη ΕΛΜΕ :: Εμφάνιση άρθρου
Εκπαιδευτικά Νέα Στήλη ΕΛΜΕ Αποτελέσματα Εξετάσεων Διορισμοί / Μεταθέσεις
Περιεχόμενα
 Κρήτη
 Ελλάδα/Κόσμος
 Αθλητισμός
 Πολιτισμός & Διασκέδαση
 Επιστήμη & Τεχνολογία
 Εκπαίδευση
 Οικονομία
 Ύπαιθρος
 Προεκτάσεις
 Πληροφορίες
 Υπηρεσίες
 Αφιερώματα
 Ιστορίες με... ουρά
Ψηφοφορία
Ποια είναι η κυριότερη αιτία για την πτώση του ηρακλειώτικου ποδοσφαίρου και την «εξαφάνιση» του από τις επαγγελματικές κατηγορίες;
Η κακή διαχείριση από πλευράς διοικήσεων των ΠΑΕ και η μη αξιοποίηση των ταλέντων των ομάδων.
Η γενικότερη οικονομική κρίση
Η έλλειψη στήριξης από την τοπική κοινωνία
Η ανεπάρκεια ποδοσφαιρικού δυναμικού σε επίπεδο παικτών, προπονητών και παραγόντων.


ΕΛΜΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ: Τρίωρη στάση εργασίας της ΕΛΜΕ σήμερα

ΕΛΜΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Τετάρτη 28/1/09

3ωρη Στάση Εργασίας

11.00-14.00 Για την πρωινή βάρδια

14.00-17.00 για την απογευματινή

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ

ΜΑΖΙΚΑ

στη συγκέντρωση

στις 12.30

στην Περιφέρεια Κρήτης


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Το τελευταίο διάστημα γινόμαστε μάρτυρες μιας, ακόμα μεγαλύτερης επιδείνωσης της θέσης των εκπαιδευτικών αλλά και όλων των εργαζόμενων, ιδιαίτερα όσον αφορά την οικονομική μας κατάσταση, με την εντεινόμενη ακρίβεια, καθώς και την οριακή πλέον κατάσταση των ασφαλιστικών μας ταμείων και την υπονόμευση ακόμα και της στοιχειώδους υγειονομικής μας περίθαλψης.

Τα ασφαλιστικά μας ταμεία βρίσκονται στα όρια της κατάρρευσης. Οι νέοι συνταξιούχοι περιμένουν για μήνες, ακόμη και χρόνια, την έκδοση έστω και αυτής της ισχνής σύνταξης (κύριας και επικουρικής).

Η κατάσταση στο Ταμείο Πρόνοιας και τον ΟΠΑΔ είναι, πλέον, όχι μόνο απαράδεκτη αλλά και επικίνδυνη για δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους και συνταξιούχους του Δημοσίου.

Συγκεκριμένα, το Ταμείο Πρόνοιας Δημόσιων Υπαλλήλων, που χορηγεί το «εφάπαξ», αδυνατεί να ανταποκριθεί στις σημερινές υποχρεώσεις του και ο ΟΠΑΔ (Οργανισμός Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου) βουλιάζει στα χρέη του.

Οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι του Δημοσίου παραμένουμε ουσιαστικά χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, αφού κάθε τόσο δεν μας χορηγούνται ούτε οι βασικές παροχές εξαιτίας της καταγγελίας των συμβάσεων είτε από τους φαρμακοποιούς είτε από τους γιατρούς.

Εμείς όμως πληρώνουμε κανονικά τις εισφορές και τη συμμετοχή μας και δεν αποδεχόμαστε πλέον οι εισφορές μας να γίνονται βορά στην αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων. Θέλουμε να παίρνουμε μισθό και σύνταξη που θα καλύπτουν τις ανάγκες μας και θα μας επιτρέπουν να ζούμε με αξιοπρέπεια.

Η ευθύνη βρίσκεται σ’ αυτούς που με την πολιτική τους έχουν οδηγήσει τα Ταμεία μας στη σημερινή αδιέξοδη κατάσταση.

Απαιτούμε και αγωνιζόμαστε για:

• Άμεση και ουσιαστική κρατική επιχορήγηση των ασφαλιστικών ταμείων και ιδιαίτερα του ΤΠΔΥ, προκειμένου να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.

• Στήριξη του ΟΠΑΔ με άμεση επιχορήγησή του, ώστε να λυθούν τα προβλήματα που προέκυψαν με τις καταγγελίες των συμβάσεων των γιατρών και των φαρμακοποιών και να αναβαθμιστεί η ιατροφαρμακευτική μας περίθαλψη.

• Πλήρη σύνταξη στα 30 χρόνια υπηρεσίας, χωρίς όριο ηλικίας.

• Κατάργηση του ισχύοντος αντιασφαλιστικού - αντισυνταξιοδοτικού πλαισίου (νόμοι «Σιούφα», «Ρέππα», «Πετραλιά») και επιστροφή όλων των οφειλομένων στα ασφαλιστικά ταμεία.

• Να εγγυηθεί το κράτος τα αποθεματικά των Ασφαλιστικών Ταμείων και να καλύψει τα ελλείμματά τους, που προέκυψαν από την αγορά «τοξικών» χρηματιστηριακών προϊόντων.

• Πλήρη διαφάνεια για τη λογιστική και περιουσιακή κατάσταση των Ασφαλιστικών Ταμείων.

• 1400 ευρώ καθαρές αποδοχές, στο νεοδιόριστο εκπαιδευτικό.

• Αύξηση των δαπανών για την Παιδεία, τουλάχιστον στο 5% επί του ΑΕΠ, τώρα!

• Την καταβολή των αναδρομικών της ειδικής μηνιαίας αποδοχής των 176 ? σε όλους τους εκπαιδευτικούς με βάση και τις δικαστικές αποφάσεις καθώς και την εφεξής χορήγησή της.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ προκηρύσσει την Τετάρτη 28/01/09 3ωρη Στάση Εργασίας (11 π.μ. - 2 μ.μ. για την πρωινή βάρδια και 2 μ.μ. - 5 μ.μ. για την απογευματινή) προκειμένου να διευκολυνθούν οι συνάδελφοι να συμμετέχουν στη συγκέντρωση που θα γίνει στις 12:30 στην Περιφέρεια Κρήτης.

Καλούμε τους συναδέλφους, εργαζόμενους και συνταξιούχους, να συμμετέχουν μαζικά στις κινητοποιήσεις γιατί διέξοδος μόνο με συλλογικό και αποφασιστικό αγώνα μπορεί να υπάρξει.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

Ο πρόεδρος

Δημήτρης Αγαπάκης

Ο γεν. γραμματέας

Σπαθούλα Σδόνα
Στατιστικά Άρθρου
Αρθογράφος:
Πατρίς

Ημερομηνία δημοσίευσης:
28/1/2009

Εκτύπωσε Άρθρου
Εκτύπωση Άρθρου

Αποστολή με email
Αποστολή με email

Προσθήκη στα bookmarks
Προσθήκη στ' Αγαπημένα

ΕλαχιστοποίησηΑναζήτηση
Αναζήτηση στις ειδήσεις του patris.gr


Πνευματικά Δικαιώματα 1998 - 2002 © Εκδόσεις Α. Μυκωνιάτη Α.Ε.Αναφορά Προβλήματος | Όροι Χρήσης | Επικοινωνία | Ταυτότητα
Developed by WISE Advanced Solutions